EL SALVADOR SHG SAN ANTONIO | 100% ARABICA
Středně pražená káva El Salvador San Antonio
Jemná a krémová káva plná sladkosti s lehce ovocným dojezdem. Komplexní středně silné tělo s krásnou vyvážeností, která vás okamžitě okouzlí.
Ideální pro: • Espresso, french press, clever dripper • Džezvu, moka konvičku • Filtrované kávy (pro milovníky jemnějších profilů)
Chuťový profil: sladkost • krémovost • lehké ovocné tóny • vyvážené tělo
Perfektní volba, pokud hledáte univerzální kávu bez výrazné citrusové acidity.
Detailní popis produktu
CHUŤ A PŘÍPRAVA KÁVY
V chuti je to prostě klasický El Salvádor - jemná, sametová, perfektně vyvážená káva. Acidita není přehnaně agresivní, spíše jen podtrhuje ostatní chutě a dodává na zajímavosti. Najdeme zde sirupové tóny společně s chutí sladkého, sušeného ovoce. Hořkost není příliš výrazná, chuť naopak plná a bohatá. Perfektní káva na zajímavé espresso a velmi jemná a lahodná v kávách s mlékem. Můžete použít i na alternativní přípravy: skvěle se hodí na french press, moka konvičku, džezvu, ale nebojte se vyzkoušet i na V60, aeropress,... Je to skvělý univerzál a jako bonus tato káva opravdu nádherně voní. Doporučujeme vyzkoušet, věříme, že si tuto kávu zamilujete stejně snadno, jako my.
PŮVOD A PĚSTOVÁNÍ KÁVY
San Antonio je jedna z velkých pěstitelských farem, ležících v oblasti Chalcuapa. Káva se zde pěstuje v nadmořských výškách kolem 1 500 m n.m. a většinou se jedná o odrůdy kávovníku Bourbon. Káva se zpracovává mokrou metodou.
San Antonio je jedna z těch progresivnějších farem v El Salvádoru. V kraji je to farma proslulá svým zodpovědným přístupem k životnímu prostředí, férovému jednání se svými zaměstnanci a výbornými vztahy v místní komunitě.
El Salvádor je malá země ve střední Americe, jejíž břehy ze západní strany omývá Tichý oceán. Za sousedy má samé známé pěstitele kvalitní kávy, které často naleznete i v naší nabídce, třeba Guatemalu a Honduras.
Ještě před civilní válkou, která zmítala El Salvádorem v letech 1980 – 1992, patřila tato země mezi významné pěstitele kávy. Dnes je pěstování kávy v této nádherné zemi opět na vzestupu a kvalita kávy se významně zlepšila. V El Salvádoru se pěstují komplexní kávy plných chutí s výrazným aroma, kterým nechybí medová sladkost, tóny čokolády, karamelu, pekanových a vlašských ořechů.
Pěstuje se zde především arabika, odrůdy Bourbon, Pacas nebo Pacarama – oblíbený kříženec, který zde vznikl.
V tomto malém státě káva živí zhruba 20 000 farmářů. Valná většina z nich jsou drobní pěstitelé, kteří obstarávají farmy menší než 20 hektarů. Díky tomu, že se káva pěstuje ve stínu, hrály tyto farmy velmi důležitou roli v boji proti odlesnění a ztrátě přirozeného prostředí pro divoká zvířata.

PŮVOD A PĚSTOVÁNÍ KÁVY
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Zrnková káva |
|---|---|
| Chutná jako: | karamel, sirup, sušené ovoce |
| Vhodná pro: | espresso, french press, V60 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.




