CASCARA COSTA RICA | 100% ARABICA
Cascara je vysušená dužina z kávových třešní. Získává se při zpracování kávy. Obsahuje zhruba 50 % kofeinu oproti normální kávě (arabice). Připravíte si z ní lahodný nápoj podobný čaji, chuťově něco mezi černým a ovocným čajem. Osvěžující cascaru si vychutnáte za studena i za tepla.
Detailní popis produktu


CHUŤ A DOPORUČENÁ PŘÍPRAVA
Cascara se více podobá čaji než kávě, její chuť je svěží, sladce ovocná, medová,... Zároveň ale obsahuje kofein, oproti normální arabice je to zhruba polovina kofeinu. Záleží i jakým způsobem si cascaru připravíte. I příprava se podobá čaji. Můžete využít klasickou konvičku na čaj, sítko, čajový filtr, ale klidně i french press nebo cold brew maker. Slupky zalejete horkou vodou a necháte louhovat stejně jako čaj.
- Můžete začít s poměrem 5 g cascary na 100 ml vody. Pokud vám přijde cascara nevýrazná, přidejte příště více cascary a naopak. Pokud bude příliš silná, dejte menší množství nebo louhujte kratší dobu. My necháváme cascaru louhovat 20 minut, během toho ji párkrát zamícháme. Poté scedíme a pokud chceme ledovou verzi, necháme vychladit v lednici. Můžete podávat s ledem, citrónem, pomerančem, to vše cascaře sluší.
U cascary se příliš nemusíte bát, můžete vyzkoušet různé poměry cascara:voda, dobu louhování, způsob přípravy,...
PĚSTOVÁNÍ A ZPRACOVÁNÍ KÁVY
Co to vlastně cascara je? Jak se získává?
Naše cascara pochází z naturálně zpracované 100% arabiky z farmy Hacienda Sonora v centrální Kostarice. Celá farma funguje ze 100 % z obnovitelné energie za pomocí vlastní hydroelektrárny. Káva se zpracovává přírodní (suchou) metodou pod bedlivým dohledem farmářů. Ve zpracovatelské stanici se třešně opláchnou vodou a nechají vyschnout na sušících postelích. Po vysušení se zrna skladují 2 měsíce, následně je z nich pomocí stroje odstraněna vyschlá dužina. Tato dužina se dále prodává jako cascara.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva |
---|---|
Chutná jako: | čaj, jablko, med |
Vhodná pro: | french press |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.