CASCARA COSTA RICA | 100% ARABICA

Neohodnoceno

Cascara je vysušená dužina z kávových třešní. Získává se při zpracování kávy. Obsahuje zhruba 50 % kofeinu oproti normální kávě (arabice). Připravíte si z ní lahodný nápoj podobný čaji, chuťově něco mezi černým a ovocným čajem. Osvěžující cascaru si vychutnáte za studena i za tepla. 

Gramáž
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
110 Kč 220 Kč 275 Kč 330 Kč 440 Kč 550 Kč 825 Kč 1 100 Kč od 110 Kč
Dostupnost: Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Kód: 78/100 78/200 78/250 78/300 78/400 78/500 78/750 78/751 Zvolte variantu
CASCARA COSTA RICA | 100% ARABICA
Neohodnoceno
mr coffee cascara
Hodí se na French press #ffcccc

Detailní popis produktu

ev-1300Pěstováno v nadmořské výšce 1 300 m n. m.  naturalZpracováno suchou metodou 

CHUŤ A DOPORUČENÁ PŘÍPRAVA

Cascara se více podobá čaji než kávě, její chuť je svěží, sladce ovocná, medová,... Zároveň ale obsahuje kofein, oproti normální arabice je to zhruba polovina kofeinu. Záleží i jakým způsobem si cascaru připravíte. I příprava se podobá čaji. Můžete využít klasickou konvičku na čaj, sítko, čajový filtr, ale klidně i french press nebo cold brew maker. Slupky zalejete horkou vodou a necháte louhovat stejně jako čaj. 

  • Můžete začít s poměrem 5 g cascary na 100 ml vody. Pokud vám přijde cascara nevýrazná, přidejte příště více cascary a naopak. Pokud bude příliš silná, dejte menší množství nebo louhujte kratší dobu. My necháváme cascaru louhovat 20 minut, během toho ji párkrát zamícháme. Poté scedíme a pokud chceme ledovou verzi, necháme vychladit v lednici. Můžete podávat s ledem, citrónem, pomerančem, to vše cascaře sluší. 

U cascary se příliš nemusíte bát, můžete vyzkoušet různé poměry cascara:voda, dobu louhování, způsob přípravy,... 

PĚSTOVÁNÍ A ZPRACOVÁNÍ KÁVY 

Co to vlastně cascara je? Jak se získává? 

Naše cascara pochází z naturálně zpracované 100% arabiky z farmy Hacienda Sonora v centrální Kostarice. Celá farma funguje ze 100 % z obnovitelné energie za pomocí vlastní hydroelektrárny. Káva se zpracovává přírodní (suchou) metodou pod bedlivým dohledem farmářů. Ve zpracovatelské stanici se třešně opláchnou vodou a nechají vyschnout na sušících postelích. Po vysušení se zrna skladují 2 měsíce, následně je z nich pomocí stroje odstraněna vyschlá dužina. Tato dužina se dále prodává jako cascara. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Chutná jako: čaj, jablko, med
Vhodná pro: french press

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola